EPDK'nın yayınlaşmış olduğu Kurul Kararı sistemler ile ilgili genel bir bilgi vermektedir. Bunun ötesinde Turpak Otomasyon Sistemleri bu Kurul Kararı‘nın gerekliliklerine uymakla birlikte, kararda belirtilmeyen daha bir çok özelliğe de sahiptir.
Turpak sistemleri, yazılımları ve hizmetleri komple bir istasyona hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. Sistemler modüler bir yapıda olup, kısmi olarak temin edilebildiği gibi tamamı da kullanılabilir. Modüler yapısı sayesinde sistem veya sistemlere sonradan ilave edilecek olan birim ya da sistemler, mevcut sistemlerle tam uyumlu olarak çalışır. İlave sistem ya da genel sistem revizyonu gerektirmez.
Turpak otomasyon sistemleri Türkiye‘de ve dünyada bilinen ve sıklıkla kullanılan tüm pompalarla uyumlu çalışmaktadır. Nadir olarak tercih edilen pompa markalarının otomasyon ile uyumu müşteri talebi doğrultusunda yerel Ar-Ge ekibimiz tarafından sağlanmaktadır.
Turpak otomasyon sistemleri kendi bünyesinde, vardiya içerisinde yapılan satışları, pompa totalizöründen elde edilen satış bilgileri ile otomatik olarak karşılaştırma mantığına dayalı bir kontrol mekanizmasına sahiptir.
Turpak Otomasyon Sistemleri min. manuel girdi ve çıktı mantığı üzerine tasarlanmaktadır. Buna istinaden istasyonlarda kullanılan Turpak sistemlerinin birbirleri ile olan etkileşimi piyasada bulunan diğer sistemlerin aksine tamamen online entegrasyon ve otomatik bilgi aktarma özelliğine sahiptir.
Turpak‘ın bağlı olduğu uluslararası organizasyon dünyada 40 farklı ülkede faaliyet göstermektedir. Turpak‘ın sorumlu olduğu bölge; Türkiye, Arap Ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Orta Asya ‘nın bir kısmını kapsamaktadır. Bu doğrultuda; Türkiye dışında Kıbrıs, Pakistan, Ürdün, Umman ve Sudan‘da Turpak otomasyon sistemleri kullanılmaktadır.
Turpak Otomasyon Sistemleri'nin temelini oluşturan donanım ve yazılımlar önce ayrı ayrı, sonra birleştirilip bir sistem halinde laboratuar testlerine tabi tutulurlar. Testlerin başarılı geçmesinin ardından, sistemler istasyonlara kurularak saha test süreci başlatılır. Test sonuçları başarılı olan sistemlerin seri üretim onayı çıkar.
Turpak Çağrı Merkezi 7/24 hizmet esasına göre çalışmakta olup Türkiye genelinde Turpak Otomasyon Sistemi kullanan yaklaşık 5000 istasyona telefonla ve gerektiğinde saha ekibi yönlendirerek destek verir. Turpak Çağrı Merkezi günümüz teknolojisinin tüm imkanlarından faydalanacak şekilde tasarlanmış olup tüm birimlerimiz arasındaki iş akışları elektronik ortamda yürütülmekte ve online olarak takip edilmektedir. Saha servis hizmetlerimizi kendi bölge müdürlüklerimiz ve yetkili bayilerimiz aracılığıyla tüm Türkiye’de geniş bir servis network altyapısı ile hizmet vermektedir.
Turpak ürün ve hizmetleri tüm dünyada kullanılması sebebi ile, uluslararası geçerliliği olan onay ve denetim kuruluşları tarafından sertifikalandırılmıştır. Bu sertifikalar, Turpak sistemlerinin akaryakıt istasyonları gibi tehlike arz eden ortamlara göre tasarlanmış ve her türlü emniyet, iş güvenliği ve fonksiyonel özellikleri içerdiğini garanti etmektedir.
Turpak otomasyon sistemleri bilinen ve sıklıkla kullanılan tüm iletişim alt yapıları ile uyumludur.
Turpak Taşıt Tanıma Sistemi; Kilometre ve Çalışma Saati hesaplaması yapabilen elektromanyetik kimlik ekipmanları ile akaryakıt tüketen her tür nakil vasıtaları (raylı sistem, deniz, kara ve hava taşıtları) ile çeşitli hareketli ve/veya sabit iş makinalarına uygulanabilmektedir.